Szeretnéd megnézni, kipróbálni? Semmi akadálya! Egyeztessünk időpontot: +36-70-9495818

Kisméretű, otthoni használatra készült oxigén dúsító berendezéssel megnyílnak a lehetőségek a házi oxigénterápia alkalmazása előtt. Krónikus légzési nehézségek, COPD kezelésében egyaránt ajánlható.

Oxigén koncentrátorAz oxigén kedvező hatása a hypoxaemiás COPD kezelésében régóta ismert. Klinikai vizsgálatok bizonyították, hogy ez az egyetlen, igazoltan élethosszabbító kezelés hypoxaemiás COPD esetén.

A krónikus légzési elégtelenségben szenvedő betegek otthoni oxigénkezelése egyre gyakoribb a megfizethető árú berendezések elterjedésével.  Magyarországon a rászoruló betegek közül még csak kb. 20-30% azoknak az aránya, akiknél rendelkezésre áll valamilyen oxigénforrás.

A tartós, otthoni oxigénkezelést pulmonológus szakorvos javasolhatja akkor, ha a hypoxia a gyógyszeres és és fizioterápia kezelések mellett sem javul. Az oigén terápia azonban nem csak betegek számára fontos!

Az emberi szervezet  az élethez szükséges energiát az oxigénből nyeri, oxigén hiányában nem képes normális működésre. Forgalmas helyeken, városokban ma már tartósan alacsonyabb az oxigén szint a kívánatos értéknél, pedig az oxigén alapvető feltétele az egészségnek, a jó teljesítménynek és a jó közérzetnek! Mivel az oxigént sem előállítani, sem raktározni nem tudjuk, ezért arra kényszerülünk, hogy a levegőből nyerjük az utánpótlását.

A fáradékonyság, a teljesítőképesség csökkenése, a szellemi kimerültség általában az első jelei a kezdődő oxigénhiányos állapotnak. Figyelmeztető tünet lehet az elalvási nehézség, az időjárás-érzékenység kialakulása vagy a betegségekre való hajlam fokozódása is. Avisszatérő fertőzések, a gombásodás oxigénhiányos, savas közegben fordul elő leginkább.

A rákos sejtek nagy része, az anaerob baktériumokhoz hasonlóan, oxigéngazdag környezetben elpusztul, nem tud létezni. 

Az oxigén terápia alkalmazása javasolható

- tüdőbetegségek, légzési zavarok esetén
- daganatos betegségeknél
- visszatérő gyulladások, fertőzések fennállásakor
- immungyengeség, autoimmun betegségek esetén
- fáradékonyság, koncentrációs és alvási zavarok jelentkezésekor. 

­