Szeretnéd megnézni, kipróbálni? Semmi akadálya! Egyeztessünk időpontot: +36-70-9495818

A normál fényt előállító ún. lágylézerek csoportjába tartozó félvezető-lézerterápiás készülék a mikro-keringés javítása és az oxigénszállítási rendellenességek megszüntetése révén fejti ki hatását.  Növeli a várható élettartamot és csökkenti a cardiovaszkuláris betegségek előfordulásának kockázatát. (1)

Lágylézer kiegészítőkkelA lágylézer készülék által előállított fény hullámhossza: 650 nm. Szabályozható a készülék teljesítménye, 3-5 mW között. A lézerfény az orrüreg és a csukló erezetén keresztül sugározza be a vért, illetve lehetőség van a test tetszőleges területének kezelésére is. A különböző területek kezelését a készülékhez adott kiegészítő berendezések biztosítják.

Az orrüreg normális vörös fénnyel való besugárzása segíthet szénanátha esetén, de a lézerrel sokkal jobb eredményt érhetünk el, mert a monokromatikus fénynek nagyobb az áthatoló képessége.

A lágylézer technológia viszonylag fiatal, szovjet tudosók fedezték fel először a pozitív élettani hatásait 1981-ben (2)

Az ún. lágy-lézerrel előállított fény nem ártalmas, szemben az ipari lézerekkel, amelyek valóban veszélyesek. A lágylézer fénye a napfényben is megtalálható, csak a készülék ezt koncentrált formában teszi, a kedvező élettani hatások kialakítása érdekében.

A lézerfény alkalmazása segíthet a következő esetekben

Lágylézer kezelés után1. Szív-és érrendszeri betegségekben szenvedőknek

A képen a vérlemezkék állapota látható a lézer kezelés előtt, illetve közvetlenül utána.

Egyszerű megérteni, miért hasznos a kezelés a szívinfarktuson, szívrohamon, agyvérzésen átesett, esetleg trombózisban szenvedő vagy magas vérnyomásos betegeknek.

A Félvezető Lézer használata könnyebb esetekben napi egyszeri besugárzással, 4 mW erősségben, 30 percen keresztül, krónikus panaszok esetén napi 2x, 4-5 mW erősségben, 30 percen keresztül, napi rendszeres vérnyomáskontroll mellett a kezelőorvos együttműködésével.

2. Alváshiányban szenvedő vagy alvási zavarokkal küszködőknek

Az alvás minősége már a készülék alkalmazásának első hete után javulhat. Hosszabb használata esetén pedig, az alvás normalizálódhat. Az alvás alatti regeneráció gyorsabban zajlik.

3. Sokat utazóknak, pl. gépjárművezetőknek

A készülék javítja a szervezet oxigénellátását és így az agy könnyebben leküzdheti a fáradságot. A Félvezető Lézer használatával javulhat a koncentráció a volánnál.

4. Stresszes munkahellyel rendelkezőknek

Ha az agy elég mennyiségű oxigént kap, az idegrendszer jobban megbirkózik a stresszel. Emelkedik a szellemi teljesítmény, az összpontosító képesség, memória, kreativitás, sőt az intelligencia is.

5. Idős embereknek

Az idősek gyakran elfelejtenek dolgokat. Mivel a szervezetük teherbírása már nem annyira jó, mint a normális egészséges emberé, gyengül az oxigénellátás. A Félvezető Lézer használata nemcsak a szervezet és az agy oxigénellátását javíthatja, hanem a vércukorszintet is csökkentheti, növelve az anyagcserét.

Mi történik a sejtekben lézerfény hatására?

A lézerfény tulajdonságai lehetővé teszik, hogy az élő szervezet sejtjeiben biokémiai folyamatokat indukáljon, stimuláljon. Egyszerűbben kifejezve: sejtszinten dől el minden, összes szervünk és az egész szervezetünk is csak akkor lehet egészséges, ha a sejtek anyagcseréje akadálymentes. A gyulladt, fájdalmas területeken sejtszinten hypoxia, azaz oxigénhiány és acidózis, azaz savas tartományú pH lép fel.

A szoftlézer-terápia tehát a sejteken belül a légzési lánc aktivációján keresztül javítja a sejtek anyagcseréjét, oxigenizációját, ezzel pH-emelkedést okozva, a szerv keringése így javul, a fájdalom és a következményes izomgörcs csökken.

A lézernek közvetlenül a sejtekre gyakorolt direkt hatásán kívül létezik egy kooperatív hatása is: az aktivált sejt javítja a környezetében levő többi sejt anyagcseréjét is. Csak a „terápiára szoruló", aktiválható állapotban lévő sejteket stimulálja, a normál működésű sejteket nem aktiválja tovább.

A lágylézer biológiai hatásai:
segítheti a sejtek regenerációját csökkentheti a gyulladást serkentheti az immunrendszer működését javíthatja a keringést segítheti a sejtek tápanyagfelvételét

A szoftlézer klinikai hatásai:
fájdalomcsillapítás ödémacsökkentés sebgyógyulás és csonttörés gyógyulásának gyorsítása izomfeszülés csökkentése

Nincs olyan mozgásszervi panasz, ahol a szoftlézer ne lenne alkalmazható nagy hatékonysággal, mellékhatásmentesen, olyankor is, ha egyéb elektroterápia nem alkalmazható. Ilyen lehet minden akut és krónikus ízületi gyulladás, a porckopás (artrózis-osteoartritisz) okozta fájdalom, a csontritkulás (oszteoporózis) okozta hátfájdalom, az izomfájdalom (myalgia, fibromyalgia), a lágyrész- rendellenességek (teniszkönyök, PHS, ínhüvelygyulladás), a lúdtalp okozta bütyök, a saroksarkantyú.

A porckorong-degeneráció okozta fájdalmak egyre gyakoribbak a fiatalabb korosztályokban is (lumbágó, lumboischialgia) - a tapasztalatok azt mutatják, hogy a szoftlézert gyógyszerekkel, homeopátiával, fülakupunktúrával kiegészítve sokkal ritkábban van szükség műtétre.

A szoftlézer terápia előnyei: fájdalommentes jelentősen lerövidítheti a gyógyulási időt egyéb terápia eredménytelensége esetén is hatásos lehet, és más terápiákkal is kombinálható fém implantátumot (pl. TEP), és pacemakert viselő páciens is kaphatja mellékhatásmentes csökkenthető, illetve akár hamarabb elhagyható a panaszok miatt szedett gyógyszer

Fontos figyelmeztetés! Nem szabad kezelni a lézerrel pigmentált anyajegy területén, gombás bőrfelületen, a pajzsmirigy környékén, a mell területén, rosszindulatú daganat területén. Szintén tilos a kezelés ismeretlen eredetű lázas betegség esetén, valamint terhesség alatt az alhason, illetve az ágyéki gerinc területén.

­