'Az orvos orvosolgat, de a természet az, ami meggyógyít' - ezt fejezi ki a címben a latin nyelvű, széles körben ismert mondás. A korszerűnek mondott, ám terápiás szempontból igencsak egyoldalú allopátiás "gyógyítás" korszaka leáldozóban van.

 Betegek, betegségek mindig és minden korban voltak, hiszen a problémák kialakulásáért nem egyszer mi magunk vagyunk a felelősök. Figyelemre méltó azonban a betegségek számának és társadalmi részarányának a növekedése. Az orvos - aki a gyógyítás hivatalos és egyszemélyi megbízottja, másnak még a gyógyítás szó használata is tiltva van - egyes gyakori betegségek esetén már szóba sem hozza a gyógyulást, hanem életfogytiglan tartó gyógyszer szedést ír elő (például cukorbetegség, vérnyomás problémák esetén).

Az ún. egészségbiztosító szolgáltatások (nálunk a TB) térítései az alternatív gyógyítók szolgáltatásaira nem terjednek ki. Hallott már valaki arról, hogy a Társadalom Biztosítási alap (bocsánat: a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő) finanszírozta valakinél egy homeopátiás kezelésnek, vagy egy léböjt kúra tábornak a költségeit? Szomorú, de nem sok beleszólásunk van, hogy a befizetett Forintjainkból kinél, milyen szolgátatást vehetünk igénybe. Ez talán még a kisebbik gond, mert ha netán meggyógyulnánk, azt lehetne mondani, hogy üsse kő... A helyzet azonban az, hogy fizetünk, de mégsem gyógyulunk meg. Sőt. Annyi a beteg, hogy az ellátó rendszerek túlterheltek, a kórházak környékén néha még parkolni sem lehet a sok gépkocsitól.

Nem mi vagyunk az egyetlenek, aki észlelték ezt a problémát, világszerte orvosok és gyógyítók ezrei feszegetik a ránk erőltetett merev, monolitikus, valódi versenyt kizáró egészségügyi piac hátrányait. (A hivatkozott cikk az elterjedt reflux jelenséget mutatja be, más szemszögből.)

Mindezek miatt döntöttünk úgy néhány elkötelezett társammal, hogy létrehozzuk a székesfehérvári Jobbanvagyok! Klubot. Bízunk abban, hogy másoknak is tudunk segíteni.

Olyan eszközöket és megoldásokat szeretnénk átadni, megmutatni az egészségtudatos érdeklődőknek, amelyek működnek, alkalmazásuk enyhíti, egyes esetekben meg is szünteti a kellemetlen panaszokat. Igaz, mi is kezeléseket alkalmazunk, hiszen a korszerű megoldásokba nem tartozik bele sem a ráolvasás, sem a kézrátétel. Kezeléseink azonban természetes megoldásokon, elveken alapulnak, legyen szó akár a fény-, az ásvány-, a mozgás- vagy az információs terápiákról. 

Senkit nem szeretnénk arra rábeszélni, hogy lemondjon a modern orvostudomány nyújtotta előnyökröl. Mindössze olyan alternatív megoldási lehetőségeket mutatunk meg, amelyek nálunk és a környezetünkben működnek, beváltak. Arra gondoltunk, hogy ami sokaknál működik, az Nálad is működni fog.

­