A fluort a náci Németország a fogvatartottak sterilizálására, engedelmessé tételére használta. A fluor ugyanis erősen neurotoxikus vegyület, amely már kis mennyiségben károsítja az agyunk idegsejtjeinek megfelelő működését és bizonyítottan IQ csökkenést okoz.

A fluorid nem kizárólag a fogkrémben van jelen. A letapadásmentes edények falában politetrafluor vegyületek várnak a kioldódásra, de a fluor megtalálható antibiotikum készítményekben, és figyelmes kezek már a bolti, palackozott vizek egy jelentés részébe is fluort kevernek, amely fel is van tünteve az ásványi anyag összetevők között. Ezek szerint fellégezhetünk, a fluor ugyanolyan ártalmatlan "ásványi anyag" mint a kálcium vagy a magnézium. Vagy, mégsem?

Nyilván (?), nincs összefüggés a csökkenő IQ és a megnövekedett fluor-kitettség között. Még ha lenne is összefüggés, vagy valaki, aki ezt igazolja, valószínűleg legalább 15 jól fizetett szakértő ugrana elő, aki a fluor károsító hatását megcáfolná, vagy nyílt színen megenne 46 doboz fogkrémet, hogy bizoinítsa annak ártalmatlan voltát.
"A pénz beszél, mi meg hallgatjuk", mondhatná a tájékozott pesti polgár.

Szerencsére, szabadságban élünk, és lehetőségünk van mindenféle szakértők nélkül is elgondolkodni azon, vajon mennyire gátolja a fluor a fogszuvasodást, érzékeljük-e a környezetünkben a javulást, a fogromlás csökkenését. Nyilván nem a fluor felel a fogaink romlásáért, de azért valaki egyszer elmesélhetné, hogyan történik a szervetlen fluor vegyület beépülése a szerves csontba. Vagy, ha nem szerves formában épül be, akkor csak úgy odatapad valahova? Hogy is vanb ez pontosan? Szóval, érdekes elképzelés, de ennél még némelyik összeesküvés elmélet is hihetőbb.

Mindenesetre, a nácikon kívül a szovjet gulágokban is alkalmazták a fluorozást (vízhez adagolva), mert úgy találták, hogy csökkenti az ellenállást és növeli a beletörődést. Igazán praktikus egy anyag, hiszen segítségével csökkenthető az őrszemélyzet, és nő a dolgoztatottak hatékonysága is. Nő a hatékonység, nő a profit is. Akkor minden rendben van, vagy mégsem?

Az USA-ban 1943-1953 között a US Public Health Service egy kísérletet végzett. Bartlett városka (Texas állam) lakóinak az ivóvízéhez 8ppm-nyi fluort adagoltak, 10 éven keresztül. Egy közeli, hasonló lélekszámú városka volt a kontroll, amelynek vízébe 0.4 ppm-nyi fluort kevertek ugyanezen időszakban.  Eredmény: Bartlett városka halálozási rátája háromszorosa volt a másik városénak, és az emberek fogképlete (Ép-tömött-hiányos fogak aránya) jelentősen romlott a kontroll városhoz képest, fogaik elszineződtek. 

Moules, G.R., "Water Pollution Research and Summary of Current Literature" c. 1944-es tanulmánya szerint, tehenek juhok és lovak vízében már 1ppm fluor is mérgező. Úgy látszik, mi emberek sokkal ellenállóbbak vagyunk, nekünk sokkal többet lehet adni, mint holmi birkának vagy tehénnek.

Azok a cikkek, amelyek szerint a fluorozott víz kétszeresére növeli a csípőtörés kockázatát, vagy hogy a 49 éves kor alatti amerikai nők növekvő mértékű meddővé válása összefüggésben van a fluorozott víz fogyasztásával, vagy igazak, vagy nem. Lehet, hogy sokan ráérnek és kitalálják ezeket a dolgokat, ki tudja... A sterilitás meg a csipőtörés mástól is kialakulhat, pl. leesünk a lóról, vagy elüt egy autó - és hát látjuk, hogy a forgalom valóban megnövekedett.

Van azonban egy érdekesség, amire egy anyuka hívta fel a figyelmemet a közelmúltban. Ez pedig a szabálytalan fogak kérdése. A fluorozott fogkrémek elterjedése előtt meglehetősen ritka volt a szabálytalan, kusza fogsorú ember, pedig akkoriban nem volt fogszabályozás. Nem is volt rá szükség. 

A fluornak van egy olyan sajátossága, hogy csontnövekedési, csont fejlődési zavarokat okoz. Emiatt a fluoros fogkrémet rendszeresen használóknál előfordulhat a kisebb méretűre fejlődött állkapocs csont, amelyben a fogak nem képesek normálisan elférni, mert nincs elég hely számukra. Nem tudom, egy átlagos általános iskolai osztályban hány gyereknek van, vagy kellene fogszabályozó, de én azt gondolom, hogy az én környezetmben ez a szám sokkal magasabb, mint amit normálisnak el tudoik fogadni. Igaz, mi ma a normális?

fogszabályozó  fogszabályozó 2

A bal oldali kép a valóság, a jobb oldali inkább csak reklám, mivel a fogszabályzós reklámképeken olyanok viselnek fogszabályozót, akiknek semmi szükségük rá. A Te környezetedben, minden fiatal ismerősödnek szép szabályos a foga? Mindenki rendszeresen fluoros fogkrémmel mos fogat, és nincs szüksége fogszabályozóra? Csak kérdezem...


 Hivatkozások
http://fluoridealert.org
https://www.curezone.org/dental/fluoride.asp
https://www.youtube.com/watch?v=7aTfyo0Xz_c

­