Dióhéjban a legfontosabb a szabályok

Zsírégető bemelegítés

Fogyás Start Így eddz otthon hatékonyan: Napi fél óra, és formás leszel!

Pörögjünk fel! A Tabata során — amely egy magas zsírégető bemelegítés intervall tréning — 20 másodperces közel maximális intenzitású edzésmunka és 10 másodperces pihenőszakaszok váltják egymást 8 körben, azaz összesen 4 percen keresztül.

Itt van most: Kezdőlap » Cikkek » Életmód » 3 szuper, extra intenzív zsírégető zsírégető bemelegítés — akár futás előtt is 3 szuper, extra intenzív zsírégető gyakorlat — akár futás előtt is A HIIT gyakorlatok extra erős zsírégető hatással rendelkeznek. Önmagukban is végezhetők, de ha szoktál futni, akár előtte, bemelegítésként is alkalmazhatod őket. Mi az a HIIT? A High Intensity Intervall Training rövidítése, vagyis magas intenzitású intervallumos edzés.

Természetesen nem csupán 4 percig tarthat az edzés, hiszen több Tabata-kört is végezhetünk: a kezdők indítsanak Tabata-körrel, majd hétről hétre szép fokozatosan vigyék fel körig. Egy-egy nagy kör között tartsunk zsírégető bemelegítés teljes pihenőt.

zsírégető bemelegítés

Így áll össze az intenzív otthoni zsírégető edzés, amelyben az anyagcsere-pörgető gyakorlatok mellett erősítő elemek is helyet kapnak. Egy pár kézi súlyzó vagy 2 db vízzel teli műanyag palack Szőnyeg vagy polifoam Hogyan végezzük? Az alábbiakban 8 gyakorlatot javaslunk, ezekből áll össze az otthoni zsírégető edzés.

zsírégető bemelegítés

Néhány perc könnyű bemelegítés után kezdjük az 1. Ha mindegyiken végigmentünk, akkor vagy nyújtsunk le, vagy perc teljes pihenő után vágjunk bele a következő Tabata-körbe.

zsírégető bemelegítés

Helyben futás magas térdemeléssel Fotó: Shutterstock Lendületesen, tempósan végezzük, közben mozgassuk a karunkat is. Tricepszerősítés Fotó: Shutterstock Fogjunk meg egy-egy kézi súlyzót, majd nyújtsuk a karunkat a fejünk fölé. A könyökünk behajlításával engedjük le a súlyzókat hátra úgy, hogy közben a felkarunkat tartsuk szorosan a fejünk, fülünk mellett.

Utána emeljük vissza a súlyzókat a fejünk fölé.

4 perces otthoni zsírégető edzés – Fogyaszt és formál!

Tempósan, lendületesen végezzük a gyakorlatot. Kitörés súlyzóval Fotó: Shutterstock Fogjunk meg egy-egy kézi súlyzót, majd váltott lábbal végezzünk kitöréseket előre.

Katus Attila Best Body aerobik 2018 Balatonalmádi

Figyeljünk oda a helyes kivitelezésre: a térdünk ne lendüljön a bokánk vonala elé! Páros lábú lábleengedés Fotó: Shutterstock A zsírégető bemelegítés hanyatt fekvés, a lábainkat kinyújtva — vagy egy kissé behajlítva — emeljük fel, szükség szerint a kezekkel támaszkodjunk zsírégető bemelegítés a derék alatt.

Fekvőtámasz Skála beragadt fogyás Shutterstock Akinek még nehéz a hagyományos változatot elvégeznie, az tegye le a térdeit a talajra, és csinálja a könnyített variációt.

Inkább csináljunk kevesebbet a karhajlítás-nyújtásbólde szabályosan és odafigyelve, mint többet, de sietve és kapkodva.