Információk

Környezetbarát információk, Környezetbarát fatüzelés

Budapest vezető- és egyben az ország legnagyobb távhőszolgáltatója, hosszú környezetbarát információk stratégiájában kiemelten szerepel, hogy törekedjen a környezetbarát fűtési mód hatékonyságának növelésére, új kapukat nyisson a környezetbarát információk energia irányába, a környezetbarát információk fejlett városaihoz hasonlóan egyre nagyobb részben használja az előállításhoz a települési hulladékokat és a megújuló energiaforrásokat.

Ezzel a tudatos döntéssel a főváros belső részeit is rá lehet csatlakoztatni a rendszerre, így jelentősen csökkenthető az üvegházhatást okozó légszennyező környezetbarát információk kibocsátása.

Környezetbarát fatüzelés

A fejlesztések másik iránya az energiahatékonyság növelése, ezzel is hozzájárulva az energiafogyasztás csökkentéséhez. A FŐTÁV elkötelezett a környezetvédelem, illetve a környezettudatos gondolkodás szélesebb körű terjesztése iránt. A konkrét intézkedések és feladatok végrehajtását ig előirányzó dokumentum megerősíti, hogy összeurópai, tehát egyben környezetbarát információk cél az üvegházhatású gázok kibocsátásának jelentős csökkentése.

Ebben kiemelt szerepe van a FŐTÁV távhő-rekonstrukciós programjának is, amely a már említett budapesti hőgyűrű kiépítésén, vagyis a szigetszerűen működő hőkörzetek összekapcsolásának feladatán belül külön megemlíti a Kéménymentes Belváros program, továbbá a távhűtő-rendszer megvalósítását, a megújuló energiahordozók részarányának a növelését. A Főtáv Zrt. Környezetbarát információk budapesti hőgyűrű négy éve megkezdett tervezési folyamatának eredményeképpen a program egyik lépcsőjeként hazánk legnagyobb távhőszolgáltatója ban hozzákezdett a Kéménymentes Belváros program megvalósításához, amelynek keretében a távhővezetéket Dél-Budáról az Erzsébet hídon át a pesti oldalra viszik át.

Környezetbarát termékek

A stratégiai gerincvezetékek első ütemben ig tervezett kialakításával, a FŐTÁV Budapest-szerte egyre szélesebb körben környezetbarát információk a környezetbarát, energiahatékony, biztonságos, egyben versenyképes árú és minőségű távhőszolgáltatást. A fővárosi hőgyűrű kiépítése a belváros szmogmentesítéséhez és a rozsdaövezetek felértékelődéséhez vezethet A budapesti hőgyűrű kialakításával, több mint 40 milliárd forint összértékű — részben európai uniós, illetve saját forrásból, valamint mintegy 19 milliárd forintnyi Európai Beruházási Bank által biztosított hitelből finanszírozott - beruházással néhány év környezetbarát információk jelentősen javítható a főváros levegőminősége.

  • A Bizottság
  • Környezetbarát termékek
  • Súlycsökkentő tippek súlyos elhízás esetén
  • Felső gyógynövény a fogyáshoz
  • Környezetbarát tervezés és energiacímkézés (ECOD, LABEL) - BFKH
  • Zöld közbeszerzés
  • Zsírvesztés 60 nap
  • Vazelin fogyni

Ez úgy érhető el, hogy a nyolc szigetszerűen működő hőkörzetet összekötik, egy egységes hálózatot létrehozva. Így a Belvárosban, a belső pesti kerületekben, később pedig a rozsdaövezetekben válhat elérhetővé a távfűtés. Mindezzel Magyarország legnagyobb távhőszolgáltatója hozzájárul Budapest kiemelt városfejlesztési céljaihoz is.

környezetbarát információk

Az Erzsébet hídi stratégiai tranzitvezeték kiépítésével a belvárosban környezetbarát információk több tízezer lakás csatlakozhat majd az egységes budapesti távhőrendszerhez. Számítások szerint egyébként Budapest a több tízezer belvárosi lakás távhőre kapcsolásával elfelejtheti a szmogriadót.

FŐTÁV Budapesti Távhőszolgáltató Zrt.

Mindezzel a város jelentős városfejlesztési célt érne el, hiszen a levegő minőségének javítása, a legszennyezőbb szálló por mennyiségének, környezetbarát információk az üvegházhatású gázok kibocsátásának a csökkentése európai uniós előírás, egyben a főváros klímastratégiájának is a része. A vállalat felmérései kimutatták, hogy csak Budapesten mintegy 45 ezer gáz- illetve szilárd tüzelésű háztartás távhőre kapcsolása évente megközelítőleg 67 ezer tonna CO2 kibocsátás-csökkenést eredményezne.

környezetbarát információk

Ezen felül a becslések alapján, éves szinten csaknem 80 tonnával kevesebb egyéb káros anyag kerülne a légkörbe. A távhőrendszer egységesítésével, a megújuló energiaforrások részarányának tervezett növelésével évente kilotonna szén-dioxid-kibocsátás maradna el, ellenben megmaradna 25 millió átlagos fa, másként számolva 12 ezer hektárnyi erdő.

Zöld közbeszerzés

A szakemberek által összegzett statisztikai adatok kimutatták: jelenleg Magyarország — Kínát követve — a világon a második a légszennyezettségből eredő megbetegedések tekintetében.

A hőgyűrű kialakítása legalább három fő előnnyel jár: környezetbarát információk jelentősen javul az ellátás biztonsága, másrészt piaci versenyt is indukálhat a szereplők, az erőművek, a hőtermelők között, továbbá a hőgyűrű mentén nagyon sok új fogyasztó is elérhetővé válik, és bekapcsolható a távfűtésbe.

környezetbarát információk

A Fővárosi hőgyűrűvel Európa egyik legnagyobb energiairányítási rendszere és táhővezeték hálózata épül Budapesten, amit a Brit külügyminisztérium felkérésére tavaly decemberben Manchesterben mutatott be a FŐTÁV, mint követendő környezetbarát információk.

A programnak jelentős hatása volt abban, hogy Budapest 20 helyet javítva a A FŐTÁV környezettudatos magatartásának jó példája, hogy a legújabb, innovatív technológiai beruházásaival, a régi technikai megoldások kivezetésével környezetbarát információk növeli a távhőrendszer hatékonyságát, gyógynövények zsírégető is csökkentve a károsanyag-kibocsátást, tovább növelve a távhőrendszer környezetbarát jellegét.

Ebbe a tevékenységébe illeszkedik a korábbi olajtüzeléses technológia kivezetése az óbudai fűtőműben, amit ban teljesen megszüntetett a vállalat és a fűtőműben található berendezéseket a tervek szerint modern energiatárolóvá alakítja át. A két m3-es tároló közül az egyik kitisztítása már megtörtént, a másiké folyamatban van.