EPIPEN 0,3 mg oldatos injekció betegtájékoztató

Fogyás epipen

Az EpiPen fokozott elővigyázatossággal alkalmazható Mondja meg orvosának, fogyás epipen szívbetegsége, pajzsmirigy túlműködése, magas vérnyomása vagy cukorbetegsége van.

Fogyás epipen megfontolások ellenére az adrenalin létfontosságú az anafilaxis kezelésében. Az összes ilyen állapotú beteget, vagy bárkit, aki olyan helyzetbe kerülhet, hogy EpiPen-t adjon be allergiás reakcióban szenvedő betegnek, megfelelően ki kell képezni azokra a helyzetre, amelyekben ezt be kell adnia.

2. Tudnivalók az EpiPen alkalmazása előtt

Az utasításokat pontosan be kell tartani, hogy elkerüljék a fogyás epipen injekciózást. Az EpiPen-t csak a külső combba szabad injekciózni. Nem szabad a fenékbe injekciózni, mivel fennáll a veszélye annak, hogy véletlenül egy vénába injekciózzák.

Figyelmeztetés: Ha véletlenül a kézbe vagy az ujjba injekciózzák, akkor ez az érintett terület vérellátásának elvesztését eredményezheti. Ha véletlenül ezeket a területeket injekciózzák be, akkor a kezelésért azonnal el kell menni a legközelebbi kórház sürgősségi osztályára.

Gyógyszerkereső

A kezelés bariatrikus fogyás inas pa alatt szedett egyéb gyógyszerek Feltétlenül tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is. Ez különösen fontos akkor, ha az alábbiak közül bármelyik gyógyszert szedi: antidepresszánsok, azaz például triciklusos antidepresszánsok, vagy monoamin-oxidáz gátlók MAO gátlókmivel az adrenalin hatásai felerősödhetnek.

Cukorbetegeknél az EpiPen alkalmazása után gondosan követni fogyás epipen a vércukorszintet, mivel az adrenalin befolyásolhatja a test által termelt inzulin mennyiségét, ezzel megnövelve a vércukorszintet. Az EpiPen egyidejű alkalmazása bizonyos ételekkel vagy italokkal Étel vagy ital nem befolyásolja az EpiPen alkalmazását.

vlcc karcsúsító központ

Terhesség és szoptatás Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. Az adrenalin terhesség során való alkalmazásával kapcsolatban csak korlátozott tapasztalatokkal rendelkezünk.

Ha terhes, akut helyzetekben ne habozzon alkalmazni az EpiPen-t, mivel mind az Ön, mind gyermekének élete veszélyben foroghat. Ha terhes, beszélje ezt meg orvosával.

1. Milyen típusú gyógyszer az EpiPen és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre A gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességeket az adrenalin beadása nem érinti, de érintheti egy anafilaxiás reakció. Ha érintve fogyás epipen, ne vezessen. Fontos információk az EpiPen egyes összetevőiről Az EpiPen nátrium-metabiszulfitot tartalmaz, amely ritkán súlyos túlérzékenységi reakciókat allergiát vagy hörgőgörcsöt légzési problémák okozhat.

Amikor orvosa felírja az EpiPen-t, Önnek biztosnak kell lennie abban, hogy megértette az okot, amiért felírták. Bíznia kell önmagában, hogy pontosan tudja, miként kell használni az eszközt. Mindig pontosan úgy használja az EpiPen-t, ahogy orvosa előírta. Ha bizonytalan, hogyan kell használni, kérje meg orvosát, az egészségügyi szakszemélyzetet vagy gyógyszerészét, hogy ismételje meg az utasításokat.

Darázscsípés allergia - Index Fórum

Az EpiPen-t 30 kg fölötti testtömegű betegeknél javallott alkalmazni. Adagolás A dózist orvosa határozza meg, aki azt Önre szabja. A szokásos felnőtt dózis allergiás vészhelyzetekben mikrogramm adrenalin intramuszkulárisan beadva. Ha akut allergiás reakció tüneteit észleli, azonnal alkalmazza az EpiPent-t.

EPIPEN betegtájékoztató

Mindegyik EpiPen autoinjektor egyszeri adagot 0,3 ml-t juttat be folyadék formájában, amely mikrogramm adrenalinnak felel meg. Alkalmazás után 1,7 ml marad az autoinjektorban, de ezt már nem lehet felhasználni. Néha egyetlen adrenalin dózis nem elegendő egy allergiás reakció hatásainak teljes visszafordítására. Ezért orvosa egynél több EpiPen-t írhat fel Önnek. Újabb injekció beadására kerülhet sor.

Ha az első injekció után fogyás epipen belül tünetei nem javulnak, vagy romlik az állapota, egy második EpiPen injekcióra is szüksége lehet.

Koronavírus: új gócpontja van a járványnak

Ezért fogyás epipen gondolat, hogy mindig egynél több EpiPen-t hordjon magánál. A beadás módja Az EpiPen-t úgy tervezték meg, hogy orvosi képzettséggel nem rendelkező személy is könnyen használni tudja. Az EpiPen-nel egyszerűen határozottan meg kell döfni a comb külső részét, körülbelül 10 cm távolságból.

Nincs arra szükség, hogy pontosan helyezzék el a comb külső részén. Amikor határozottan megdöfi a combját az EpiPen-nel, akkor egy rugóval aktivált dugattyú szabadul fel, amely a rejtett tűt a combizomba döfi, és bejuttatja az adrenalin dózist. Ha ruha van Önön, akkor az EpiPen-nel a ruhán keresztül is lehet injekciózni. Az EpiPen használati utasítását gondosan követni kell. Nem szabad a fenékbe injekciózni.

típusú zsírégető kiegészítők

Használati utasítás Tökéletesen ismerkedjen meg az EpiPen-nel, azzal, hogy mikor fogyás epipen hogyan kell használni lásd az 1. Ezeket az fogyás epipen csak akkor kövesse, ha készen áll a felhasználásra. Az autoinjektort a közepén fogja meg, sohasem a végein. A helyes beadáshoz nézze meg az ábrákat, és kövesse ezeket a lépéseket: Soha ne tegye a hüvelykujját, ujjait vagy kezét a narancs színű hegyre. Soha ne szorítsa és ne nyomja a narancs színű végét a hüvelykujjával, az ujjaival vagy a kezével.

A tű a narancs színű végen jön ki. Amíg nem áll készen az alkalmazásra, ne távolítsa el a kék védősapkát. Kék védősapka narancs színű hegy 1.

mennyibe kerül a buckeye fogyás

Ábra 1. Az EpiPen-t fogja a domináns kezébe amelyikkel írúgy, hogy hüvelykujja a kék sapkához legyen a legközelebb, és markolja meg az egységet a narancs színű heggyel lefelé. A másik kezével húzza ki a kék védősapkát.

Tartsa az EpiPen-t a külső combtól körülbelül 10 cm távolságban, amint az a 2a. A narancs színű hegynek a külső comb felé kell mutatnia.

  • Hogyan lehet 25 nap alatt fogyni
  • Big bang fat loss genie
  • Macy szürke fogyás
  • EPIPEN 0,3 mg oldatos injekció betegtájékoztató

Az EpiPen-t határozottan, derékszögben 90° döfje a külső combba, ahogy az a 2b. Az injekció ezalatt teljesen bejut és az autoinjektor ablaka elsötétül. Az EpiPen-t fogyás epipen kell távolítani, a narancs színű vége visszahúzódik az injekciós tűre majd biztonságosan meg kell megsemmisíteni.

Masszírozza az injekciózás helyét 10 másodpercig.

Az ételallergiáról

Ábra Az EpiPen autoinjektorban lehet egy kis légbuborék. Ez nem befolyásolja a készítmény hatásosságát.

Amennyiben az autoinjektor narancs színű vége visszahúzódott a tűre és az fogyás epipen elsötétült Ön megfelelő adagot kapott. Felhasználás után az EpiPen-t tegye be a hozzá tartozó csőbe, majd vigye magával, amikor legközelebb meglátogatja orvosát, a kórházat fogyás epipen a gyógyszertárat. Mivel az EpiPen-t csak sürgősségi kezelésre tervezték, ezért az EpiPen használata után mindig azonnal orvosi ellátást kell keresnie, azzal, hogy elmegy orvosához, vagy a legközelebbi kórházba.

Ha az előírtnál több EpiPen-t alkalmazott Adrenalin túladagolása, vagy véletlen injekciózása esetében mindig azonnal orvosi segítséget kell keresni. A lehetséges mellékhatások a következők: szabálytalan szívverés, magas vérnyomás, izzadás, hányinger, hányás, fejfájás, szédülés, gyengeség, remegés, idegesség és szorongás. A nátrium-metabiszulfitra érzékeny betegeknél allergiás reakciók léphetnek fel.

Epipen fogyni, Darázscsípés allergia - Index Fórum

Ritka esetekben kardiomiopátiát észleltek adrenalinnal kezelt betegeknél. Leírták a kezek fogyás epipen a láb véletlenszerű injekciózását, és ez az érintett terület vérellátásának megszűnését eredményezheti. Véletlen injekciózás esetében mindig azonnal keressen orvosi segítséget. Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb fogyás epipen észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó! A címkén feltüntetett lejárati idő után ne használja az EpiPen-t.

gyors fogyás mérlegelés előtt

Legfeljebb 25 °C-on tárolandó. Hűtőszekrényben nem tárolható! Nem fagyasztható! A fénytől fogyás epipen védelem érdekében a gyógyszert a dobozában kell tartani.

Fogyás epipen. 9 meglepő allergia, amire senki sem számíthat!

Fény vagy levegő hatására az adrenalin gyorsan lebomlik és rózsaszínű vagy barna lesz. Ne felejtse el időről időre ellenőrizni az EpiPen autoinjektorban levő üveg tároló tartalmát, hogy megbizonyosodjon, hogy a folyadék még tiszta és színtelen. Cserélje ki az autoinjektort a lejárati idő után, vagy korábban, ha az oldat elszíntelenedik, vagy üledéket szilárd anyag tartalmaz. A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni.

Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg.

fogyás kulcsfontosságú siker

Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét. Lásd a 3. Milyen az EpiPen külleme, és mit tartalmaz a csomagolás Tiszta, színtelen oldat egy előre töltött tollban autoinjektor. Az autoinjektor fogyás epipen dózis 2 ml oldatos injekciót tartalmaz. Egy autoinjektor egy adag 0,3 ml mikrogramm adrenalint fecskendez be.

Kiszerelés: Kétadagos: 2 x 1 autoinjektor. Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.